Dostava


Stroški dostave

Dostava naročenega blaga na katerikoli naslov v Sloveniji je brezplačna.

Velika Britanija je izstopila iz EU, zato se šteje kot tretja država. Posledično je za blago potrebno izvesti carinske formalnosti. Dobra novica: carinske formalnosti se izvedejo že ob pripravi knjige za pošiljanje. Takrat se opravi poenostavljen carinski postopek, plačajo pa se tudi vse potrebne dajatve. V praksi to pomeni, da kupcu ob prejemu pošiljke ni potrebno plačati nobenih dodatnih stroškov in ni potrebno opravljati nobenih carinskih postopkov.

Čas dostave

Točno informacijo o času odprave naročenega blaga iz skladišča v Veliki Britaniji lahko vedno preverite ob opisu posameznega artikla. Čas priprave in odprave je za veliko večino artiklov 24-48 ur od naročila, zaradi situacije Covid pa nekatere knjige potrebujejo tudi do 7 dni, preden jih pošljejo.

Naročene knjige bodo iz Velike Britanije v Slovenijo poslane po navadni letalski pošti in trenutno (zaradi Covid situacije) do Slovenije potrebujejo približno od 8 do 21 delovnih dni.

Prednost pošiljke, poslane z navadno pošto (ne priporočeno) je v tem, da vas bo v nabiralniku dejansko pričakala knjiga in ne le obvestilo o prispeli pošiljki, s katerim bi se morali odpraviti na Pošto in prevzeti naročeno blago. Z naročilom preko naše spletne strani si tako prihranite pot do Pošte in nazaj! Napisano velja le za manjša naročila, ki bodo poslana kot pisemska pošiljka - za večja naročila, ki bodo poslana kot paket, boste najverjetneje še vedno morali obiskati svojo Pošto.

Dostava naročenih knjig poteka v okviru partnerskih spletišč, med drugimi Book Depository, Blackwells, Wordery, Abebooks in je neodvisna od spletišča Bestseller.si in podjetja Mihov.com d.o.o.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Pogosta vprašanja glede naročila knjig in brezplačne dostave si preberite med pogostimi vprašanji in odgovori.

Pričakujte pismo ali paket