Dostava


Stroški dostave

Dostava naročenega blaga na katerikoli naslov v Sloveniji je brezplačna.

Blago bo dobavljeno iz Velike Britanije. S 1.1.2021 je Velika Britanija izstopila iz EU (Brexit), zaradi česar lahko pri pošiljanju pride do zaračunavanja stroškov carinskega postopka in DDV. Pri tem je pomembno to, da carine še vedno ne boste plačali, saj je predpisana carina na knjige 0%. Kljub temu pa boste pri pošiljkah, katerih cena je višja od 22 EUR, morali plačati še 5% DDV. Trenutno še ni jasno, ampak lahko nastanejo tudi stroški carinskega postopka, ki vam ga bo zaračunala Carinska pošta.

Pomembno: 5% DDV ob uvozu se plača na vrednost pošiljke in ne na vrednost posamezne knjige!

Čas dostave

Točno informacijo o času odprave naročenega blaga iz skladišča v Veliki Britaniji lahko vedno preverite ob opisu posameznega artikla. Čas priprave in odprave je za veliko večino artiklov 48 ur od naročila, zaradi situacije Covid pa nekatere knjige potrebujejo tudi do 7 dni, preden jih pošljejo.

Naročene knjige bodo iz Velike Britanije v Slovenijo poslane po navadni letalski pošti in trenutno (zaradi Covid situacije) do Slovenije potrebujejo približno od 8 do 21 delovnih dni.

Prednost pošiljke, poslane z navadno pošto (ne priporočeno) je v tem, da vas bo v nabiralniku dejansko pričakala knjiga in ne le obvestilo o prispeli pošiljki, s katerim bi se morali odpraviti na Pošto in prevzeti naročeno blago. Z naročilom preko naše spletne strani si tako prihranite pot do Pošte in nazaj! Napisano velja le za manjša naročila, ki bodo poslana kot pisemska pošiljka - za večja naročila, ki bodo poslana kot paket, boste najverjetneje še vedno morali obiskati svojo Pošto.

Dostava naročenih knjig poteka v okviru partnerskih spletišč, med drugimi Book Depository, Blackwells, Wordery, Abebooks in je neodvisna od spletišča Bestseller.si in podjetja Mihov.com d.o.o.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Pogosta vprašanja glede naročila knjig in brezplačne dostave si preberite med pogostimi vprašanji in odgovori.

Pričakujte pismo ali paket