Načini plačila


Spletna stran Bookdepository, preko katere potekajo naročila na Bestseller.si omogoča, da za naročilo knjig plačate s katerim koli od naslednjih spletnih plačilnih sredstev:
 • PayPal
 • Kreditna kartica VISA
 • Kreditna kartica MasterCard
 • Kreditna kartica AMEX (American Express)
 • Debetna kartica VISA Debit
 • Kreditna kartica VISA Delta
 • Kartica Maestro (mora biti taka, ki omogoča spletna plačila - slovenskih v veliki večini ne sprejemajo)
 • Kartica Electron
 • SOLO

Plačilo poteka preko varnih strežnikov, kar vam nudi dodatni nivo varnosti pri nakupu.


Plačilo po predračunu


Naročanje po predračunu je kljub izstopu Velike Britanije iz skupnega območja EU še vedno mogoče v polnem obsegu.

Za tiste, ki nimate kreditnih kartic ali jih ne želite uporabiti na spletu, ponujamo tudi naročilo knjig preko predračuna. Poveste, katere knjige bi naročili, mi vam pošljemo predračun, in ko ga plačate knjige za vas naročimo mi. Enostavno!
Knjige po predračunu za vas naročamo pri drugem dobavitelju, zato so cene lahko precej drugačne (običajno malo ali veliko višje) od tistih, ki so objavljene online in veljajo za spletno naročilo. Z letom 2017 smo poskusno uvedli prikaz cene po predračunu poleg vsake knjige. Te cene so okvirne i veljajo ob naročilu ene knjige. Če naročite več knjig, bo cena najverjetneje nižja. Zato je še toliko bolj pomembno, da nam pišete in zahtevate predračun, da prejmete konkretne in zavezujoče cene knjig, ki jih boste naročili.

Če zgoraj navedenih plačilnih sredstev nimate na voljo ali ne želite plačevati preko spleta, lahko stroške za nakup knjig poravnate tudi z običajnim nakazilom sredstev na račun slovenskega podjetja. V tem primeru nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov info@mihov.si, napišite, da bi radi predračun za želene knjige ter pošljite seznam knjig, ki jih želite naročiti. Predlagamo, da nam v izogib nejasnostim pošljete seznam spletnih naslovov, kjer so knjige objavljene. To najenostavneje naredite tako, da v poštno sporočilo kopirate in prilepite celoten naslov iz naslovne vrstice brskalnika.

Predračun lahko plačate v svoji spletni banki, mobilni banki, na bančnem okencu, na pošti,... Ko boste predračun plačevali, bodite pozorni na pravilni vnos sklicne številke (reference), da bomo vaše naročilo čim prej izvedli. Za plačilo po predračunu se odločite, če želite plačati na naslednje načine:

 • Plačilo položnice
 • Nakazilo na TRR
 • Nakazilo preko spletne banke
 • Nakazilo preko mobilne banke
 • Plačilo v banki ali na pošti
 • Plačilo v trgovskih centrih, ki ponujajo plačilo položnic

Pri plačilu po predračunu boste od slovenskega podjetja prejeli račun za kupljene knjige. Stroški naročila so v primeru plačila predračuna običajno nekoliko višji od objavljenih cen za spletni nakup, prav tako pa bomo obračunali 9,5-odstotni davek na dodano vrednost. Cene za tovrstno plačilo si lahko ogledate tako, da zahtevate predračun, na katerem bodo že zapisani končni zneski knjig, ki jih boste kupili.

Kako poteka naročilo po predračunu?

Naročilo po predračunu izgleda takole:
 1. Po elektronski pošti nam na naslov info@mihov.si pošljite seznam knjig, ki jih želite naročiti. Najboljše, da nam pošljete kar seznam URL naslovov knjig oziroma povezavo na stran, ali pa nam pošljete ISBN številko ob knjigi.

  URL naslov:

  ISBN številka:
 2. V najkrajšem času vam pošljemo predračun v elektronski obliki. Predračun vsebuje vse podatke, ki jih potrebujete pri plačilu 's položnico' na pošti, banki ali spletni banki.
 3. Plačate predračun, pri čemer kot referenco navedete sklicno številko, ki je navedena na predračunu.
 4. Če še niste, nam pošljite naslov, kamor želite, da vam knjige dostavimo.
 5. Takoj ko prejmemo plačilo, knjige v vašem imenu naročimo neposredno na vaš domači naslov.
 6. O prejemu plačila in o izvedbi naročila vas obvestimo po elektronski pošti, hkrati pa vam pošljemo še račun za naročeno blago (potrdilo o plačilu).
 7. Poštar vam knjige prinese kot navadno pošiljko v 8 do 21 delovnih dneh. Pogosto se zgodi, da je naročilo poslano v več pošiljkah, zaradi česar lahko prejmete posamezne knjige ob različnih dnevih.