Pogosta vprašanja in odgovori glede naročila knjig (FAQ)


1. Ali je potrebno kaj plačati poštarju, ko prinese knjigo?

Ne. Dostava je popolnoma brezplačna, zato poštarju ni potrebno plačati ničesar.

2. Kolikšno mora biti najmanjše naročilo?

Najmanjše naročilo je ena knjiga ali drug izdelek, npr. igrača ali drug pripomoček.

3. Kolikšna je najmanjša vrednost naročila?

Vrednost naročila ni navzdol (ali navzgor) omejena. Najmanjša vrednost naročila je torej cena knjige, ki jo boste naročili.

4. Lahko naročene knjige plačam po povzetju?

Ne. Knjige lahko plačate pred nakupom (predplačilo po položnici) ali neposredno ob nakupu (spletno plačilo). Plačate lahko preko spletne banke, nakazila, položnice, s kreditnimi karticami ali z elektronskim plačilom preko sistema PayPal.

5. Kje lahko najdem najcenejše knjige?

Spletna knjigarna Bestseller.si ne omogoča iskanja po ceni. Najcenejše knjige že za nekaj evrov lahko najdete znotraj posamezne kategorije ali preko iskalnika. Kljub temu vas lahko usmerimo na nekaj ugodnih knjig, predvsem se najugodnejše nahajao med klasičnimi deli in otroškimi knjigami.

Knjige po 3 EUR in manj:
William Shakespeare: Romeo in Julija za manj kot evro in pol ali od 2 EUR naprej v več izvedbah
Sir Arthur Conan Doyle: Baskervilski pes (Sherlock Holmes)
Franz Kafka: Metamorfoza
Niccolo Machiavelli: The prince
Mary Wollstonecraft Shelley: Frankenstein
Šablone za risanje dinozavrov (6 strani)
Knjiga z nalepkami z dinozavri (21 nalepk)
Zelo ugodne pa so tudi cene izdelkov v kategoriji zemljevidi.

6. So knjige v vaši knjigarni v slovenskem jeziku?

Ne. Knjige, ki se nahajajo v ponudbi spletne knjigarne Bestseller.si, so v tujem jeziku. Velika večina knjig je napisana v angleškem jeziku.

7. Objavljene cene na spletni strani Amazon.com so nižje kot pa v vaši knjigarni. Ali niste vi najcenejši?

Cene, objavljene na spletni strani Amazon.com, so praviloma res nižje od cen, ki jih objavljamo na strani Bestseller.si. Kljub temu pa upoštevajte, da cena na Amazon.com ne vključuje stroškov pakiranja in stroškov dostave. Ti stroški so običajno 3,99 USD na paket in dodatnih 3,99 USD na vsak naročen izdelek (vir: Amazon: Shipping Rates and Times to Europe). Če naročite le eno knjigo, morate torej objavljeni ceni na Amazon.com prišteti še skoraj 8 USD! na naročeno knjigo boste čakali do tri tedne, poleg tega pa na Amazon.com knjigo prejmete iz ZDA, zaradi česar vam lahko Carinski urad zaračuna še stroške carinskega postopka.
Če naročate knjige iz nemškega ali britanskega Amazona, potem stroškov carinskega postopka ne boste plačali, še vedno pa boste morali plačati stroške poštnine za posamezen artikel in skupjno za paket.

8. Našel sem več knjig z enakim naslovom, cene pa so različne. V čem se razlikujejo?

Cene za različne knjige so za enake naslove res lahko različne. Predvsem gre za razliko v izdaji knjige; največja razlika je običajno v vezavi (trde platnice ali mehke platnice). Do razlik v ceni pogosto pride tudi pri različnih izdajah knjig tudi pri enaki vezavi. V tujini namreč izdajo več različic knjige: najprej s trdimi platnicami, ki so običajno najdražje in najlepše na pogled, kasneje z mehkimi platnicami, ki so cenejše, ko se prodaja umiri pa izdajo še tako imenovani 'mass market paperback', torej knjigo z mehkimi platnicami namenjeno čim širši publiki, ki je običajno najcenejša.
Do razlik v ceni prihaja tudi v primerih, ko knjigo izdajo različni založniki, ki postavijo različne cene.
Praviloma je vsebina takih knjig enaka, knjige pa se razlikujejo po obliki ter zaradi različne oblike tudi po obsegu. Običajno so različni kakovost in debelina papirja, velikost knjige, velikost pisave, število strani, 'natlačenost' besedila na strani in podobno.

9. Knjige na določeno temo preko iskalnika težko najdem. Kako si lahko še pomagam?

Najboljši način, kjer lahko poiščete knjige na določeno temo, je preko drevesa knjižnih kategorij, ki ga najdete na levem delu zaslona vsake strani. Po kategorijah se lahko sprehajate tako, da znotraj posamezne kategorije izberete podkategorijo, na desni strani pa se vam bomo prikazale knjige, ki ustrezajo izbrani (pod)kategoriji.
Drug način iskanja knjig na določeno temo je pregled zbirk knjig, ki jih ročno pripravljajo naši uredniki. Zbirke knjig so pripravljene na določeno temo - ali jih je napisal isti avtor ali avtorica, ali opisujejo isto tematiko, ali pa so povezane na kak drug način, ki se je urednikom zdel pomemben. Seznam zbirk občasno posodabljamo, ogledate pa si jih lahko na povezavi zbirke knjig.
Tretji način iskanja je preko naprednega iskanja. Napredno iskanje išče po celotni vsebini spletne knjigarne, tudi opisih, zbirkah in komentarjih.

10. Knjige sem naročil preko spleta ter jih tudi prejel na svoj naslov. Kje lahko dobim račun za podjetje?

Za izdajo računa se obrnite neposredno na prodajalca knjig (The Book Depository Ltd), ki račun tudi izda. Na elektronski naslov help@bookdepository.com pošljite številko naročila (order number) ter podatke o podjetju, za katere bi radi prejeli račun. Račun vam bodo pripravili in poslali po elektronski pošti.

11. Spletnim načinom plačevanja ne zaupam. Ali lahko plačam z običajnim nakazilom podjetju v Slovenijo?

Ne, z letom 2015 tovrstna naročila niso več mogoča. Za naročilo morate imeti katero izmed plačilnih sredstev, ki so navedna pri načinih plačila.

12. Koliko knjig imate v ponudbi?

Trenutno (december 2014) je v ponudbi nekaj več kot 1 milijon in 700 tisoč knjig. Ponudbo neprestano dopolnujemo z novimi knjigami.

13. Knjige sem naročil en teden nazaj, pa jih še kar nisem prejel. Ali lahko preverim, kdaj so bile poslane?

Seveda. Za vsako naročilo lahko preverite, ali je bilo že obdelano ter kdaj. To lahko storite na spletni strani za sledenje pošiljk neposredno v spletni knjigarni Bookdepository. Za pregled stanja naročila potrebujete številko naročila ter priimek naslovnika (plačnika). Ko vpišete ta dva podatka, se vam bo v primeru, da se podatka ujemata, pokazala vsebina naročila, čas, kdaj je bilo naročilo oddano ter stanje naročila. Pozorni bodite na to, da ima poleg stanja celotnega naročila tudi vsaka posamezna knjiga svoj status, saj knjige pošiljajo v ločenih pošiljkah.
Pomeni statusov so naslednji:
  • processing: naročilo je bilo uspešno sprejeto, knjiga pa še ni bila poslana
  • dispatched: knjiga je bila že poslana (poleg tega statusa je tudi datum, kateri dan je bila knjiga poslana)


14. Preko Bestseller.si sem naročila tri knjige, danes pa sem po pošti prejela le dve. Ali so pozabili na tretjo knjigo?

Najverjetneje ne. Knjigarna Bookdepostitory, ki pošilja knjige, le-te pošilja v ločenih pošiljkah tako, da vsako posamezno knjigo prejmete čim prej. Če naročite dve knjigi, ki ju odpravijo v 24 urah, ter eno, ki jo opdpravijo v 48 urah, obstaja velika verjetnost, da vam bo poštar knjige prinesel ob različnih dneh. Svetujemo, da počakate še kakšen delovni dan ali dva, da prejmete še manjkajoče knjige.

15. Pri pregledu stanja naročila sem opazila, da so knjige poslali v več pošiljkah. Bom morala zato plačati več poštnine?

Ne. Zaradi pošiljanja knjig v ločenih (več) pošiljkah nimate dodatnih stroškov, saj je poštnina brezplačna tudi v primeru več pošiljk.16. Your prices are great, but I don't understand Slovenian. Do you have a website in English and other languages, too?

You can check our sister site bestseller123.com that has the same books as we do for the same price and also offers free delivery.


Poskusite tudi mobilno aplikacijo:
Get it on Google Play