Zbirka knjig: Knjižni uspešnici, ki vam bodo pomagale pri iskanju sreče

Zbirka ustvarjena 01.11.2018 (Prikaži še druge zbirke knjig)The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well

Avtor knjige Meik Wiking dela na danskem Inštitutu za raziskovanje sreče. Danci veljajo za najsrečnejši narod na svetu, avtor knjige trdi, da je glavni razlog prav njihov način življenja oziroma hygge. 
Hygge lahko začutite in ga tudi takoj prepoznate. Gre za prijetni občutek, ki ga npr. dobite, ko se na kavču stiskate s svojimi najbližjimi ali se družite z najtesnejšimi prijatelji. Skriva se v svežih jasnih jutrih, ko skozi okno prihaja sončna svetloba. A ni omejen samo na bivanje v počitniški hišici, srkanje irske kave na jadrnici in posedanje pred toplim ognjiščem, lahko ga imamo in smemo ga imeti tudi na delovnem mestu. Najboljši čas za izražanje sloga hygge pa je ravno praznični predbožični in božični čas.


The Little Book of Lykke: The Danish Search for the World's Happiest People
Ker je avtor prepričan, da se od najbolj srečnih ljudi na svetu lahko s pridom učimo mojstrstva sreče tudi drugi, je še napisal še eno uspešnico s preprostim naslovom Lykke (kar po dansko pomeni sreča), v njej je zapisal izsledke raziskovanja pri iskanju zadovoljstva.  V knjigu je zbral dokaze, zgodbe in nasvete, kako najlepše preživeti dragoceni prosti čas, se bolje povezati s sosedi in npr. skuhati najokusnejšo večerjo.


The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well

Knjiga
Trde platnice
Cena: 13.20 EUR

Prikaži podrobnosti

The Little Book of Lykke: The Danish Search for the World's Happiest People

Knjiga
Trde platnice
Cena: 16.65 EUR

Prikaži podrobnosti

Več zbirk knjig