Zbirka knjig: Knjige avtorjev iz podjetja 37signals

Zbirka ustvarjena 18.07.2010 (Prikaži še druge zbirke knjig)Ameriško podjetje 37signals me je navdušilo na konferenci Web Design World 2005 v Seattlu. V njihovem imenu je predaval ustanovitelj ter vodja podjetja Jason Fried. Predavanje (naslova se ne spomnim več) je bilo povsem drugačno od ostalih predavanj - inspirativno, uporniško, skoraj revolucionarno. Jason je zanikal vse popularne metodologije za delo z informacijskimi in spletnimi projekti, hkrati pa predstavil svoj način dela. Način dela v podjetju 37signals je bil uspešen, temeljil pa je na pogosti komunikaciji s stranko, malo ali nič dokumentacije, veliko prototipiranja in hitro objavljanje izdelkov ter vzporedno testiranje - povsem drugače, kot so način dela predpisovale ustaljene metodologije.

Njihov način dela je najbolj podoben trenutno popularni agilni metodologiji Scrum z veliko razlik, razhajanj in svežih idej, ki v Scrum še niso (in morda nikoli ne bodo) vključene. Ideje so zajete v njihovih knjigah ter so vredne ogleda in predvsem razmisleka, kaj lahko delamo bolj optimalno ter seveda bolj uspešno.

Prvo knjigo je Jason Fried izdal samostojno, pod drugo so se podpisali kot celotno podjetje 37signals, pod tretjo pa je podpisan s soavtorjem (David Heinemeier Hansson). Medtem ko se prva knjiga ukvarja predvsem s spletnim designom, sta drugi dve posvečeni temi optimalnega dela in pogledom na delo na povsem nov in svež način.

Zbirko smo posodobili še s knjigama Remote in It Doesn't Have to Be Crazy at Work.


ReWork: Change the Way You Work Forever

Knjiga
Mehke platnice
Cena: 18.79 EUR

Prikaži podrobnosti

It Doesn't Have to Be Crazy at Work

Knjiga
Mehke platnice
Cena: 15.12 EUR 13.70 EUR

Prikaži podrobnosti

Remote: Office Not Required

Knjiga
Mehke platnice
Cena: 15.12 EUR 14.37 EUR

Prikaži podrobnosti

Getting Real: The Smarter, Faster, Easier Way to Build a Successful Web Application

Knjiga
Mehke platnice
Cena: 22.18 EUR 12.24 EUR

Prikaži podrobnosti

Defensive Design for the Web: How to improve error messages, help, forms, and other crisis points

Knjiga
Mehke platnice
Cena: 20.99 EUR

Prikaži podrobnosti

Več zbirk knjig